Lossonczy Tamás-díj

2010

A díjat Pál Éda, Lossonczy Tamás özvegye és a MissionArt Galéria alapította 2010-ben. A Galériában 2010. februárjában kiállítás nyílt Lossonczy Tamás grafikáiból, ahol az egyik grafika (oeuvre katalógus zám: G 181(24)) a kiállítás zárásakor tombola keretében sorsolásra került. Első alkalommal a díjat (150 e Ft) a Magyar Képzőművészeti Egyetemen 2010. szeptember 10-én, az évnyitó és diplomakiosztó ünnepség keretében adta át Pál Éda és a MissionArt Galéria képviseletében Kishonty Zsolt.

A Grafika Tanszék javaslatára a díjat Solt András végzős hallgató kapta.

2011

A Lossonczy Tamás-díj átadására 2. alkalommal került sor a Magyar Képzőművészeti Egyetemen 2011. szeptember 9-én az évnyitó és diplomakiosztó ünnepség keretében. A díjat, egy Lossonczy Tamás-grafikát (oeuvre katalógus szám: G00037(36)) Pál Éda, Lossonczy Tamás özvegye adta át a MissionArt Galéria képviselőjével, Jurecskó Lászlóval.

A Grafika Tanszék javaslatára a díjat Szabó Gergely végzős hallgató kapta.

2012

A Lossonczy Tamás-díj átadására 3. alkalommal került sor a Magyar Képzőművészeti Egyetemen 2012. szeptember 14-én az évnyitó és diplomakiosztó ünnepség keretében. A díjat, egy Lossonczy Tamás-grafikát (oeuvre katalógus szám: G00077(39)) Pál Éda, Lossonczy Tamás özvegye adta át a MissionArt Galéria képviselőjével, Jurecskó Lászlóval.

A Grafika Tanszék javaslatára a díjat Gallov Péter végzős hallgató kapta.

2013

A Lossonczy Tamás-díj átadására 4. alkalommal került sor a Magyar Képzőművészeti Egyetemen 2013. szeptember 10-én az évnyitó és diplomakiosztó ünnepség keretében. A díjat, egy Lossonczy Tamás-grafikát (oeuvre katalógus szám: G 99(13)) Pál Éda, Lossonczy Tamás özvegye adta át a MissionArt Galéria képviselőjével, Kishonthy Zsolttal.

A Grafika Tanszék tanári karának javaslatára a díjat Giczy Kristóf V. évfolyamos képgrafikus hallgató kapta.

2014

A Lossonczy Tamás-díj átadására 5. alkalommal került sor a Magyar Képzőművészeti Egyetemen 2014. szeptember 12-én az évnyitó és diplomakiosztó ünnepség keretében. A díjat, egy Lossonczy Tamás-grafikát (oeuvre katalógus szám: G 238(35)) Pál Éda, Lossonczy Tamás özvegye adta át a MissionArt Galéria képviselőjével, Kishonthy Zsolttal.

A Grafika Tanszék tanári karának javaslatára a díjat Hordós Boldizsár kapta.

2015

A Lossonczy Tamás-díj átadására 6. alkalommal került sor a Magyar Képzőművészeti Egyetemen 2015. szeptember 11-én az évnyitó és diplomakiosztó ünnepség keretében. A díjat, egy Lossonczy Tamás-grafikát (oeuvre katalógus szám: G 50(31)) Pál Éda, Lossonczy Tamás özvegye adta át a MissionArt Galéria képviselőjével, Kishonthy Zsolttal.

A Grafika Tanszék tanári karának javaslatára a díjat Kiss Botond András kapta.

2016

A Lossonczy Tamás-díj átadására 7. alkalommal került sor a Magyar Képzőművészeti Egyetemen 2016. szeptember 9-én az évnyitó és diplomakiosztó ünnepség keretében. A díjat, egy Lossonczy Tamás-grafikát (oeuvre katalógus szám: G20(13))  Pál Éda, Lossonczy Tamás özvegye adta át a MissionArt Galéria képviselőjével, Kishonty Zsolttal.

A Grafika Tanszék javaslatára a díjat Mézes Tünde IV. éves hallgató kapta.

2017

A Lossonczy Tamás-díj átadására 8. alkalommal került sor a Magyar Képzőművészeti Egyetemen 2017. szeptember 15-én az évnyitó és diplomakiosztó ünnepség keretében.
A díjat, egy Lossonczy Tamás-grafikát (oeuvre katalógus szám: G72(35)) Pál Éda, Lossonczy Tamás özvegye adta át a MissionArt Galéria képviselőjével, Kishonty Zsolttal.

A Grafika Tanszék javaslatára a díjat Metzing Eszter képgrafikus hallgató kapta.

2018

A Lossonczy Tamás-díj átadására 9. alkalommal került sor a Magyar Képzőművészeti Egyetemen 2018. szeptember 14-én az évnyitó és diplomakiosztó ünnepség keretében.
A díjat, egy Lossonczy Tamás-grafikát (oeuvre katalógus szám: G70(36)) Pál Éda, Lossonczy Tamás özvegye adta át a MissionArt Galéria képviselőjével, Kishonty Zsolttal.

A Grafika Tanszék javaslatára a díjat Lehoczki Liza IV. évfolyamos képgrafikus hallgató kapta.

2019

A Lossonczy Tamás-díj átadására 10. alkalommal került sor a Magyar Képzőművészeti Egyetemen 2019. szeptember 13-án az évnyitó és diplomakiosztó ünnepség keretében.
A díjat, egy Lossonczy Tamás-grafikát (oeuvre katalógus szám: G47(5)) Pál Éda, Lossonczy Tamás özvegye adta át a MissionArt Galéria képviselőjével, dr. Tóth Károllyal.
A Grafika Tanszék javaslatára a díjat Enyedi Zsolt, leendő IV. évfolyamos képgrafikus hallgató kapta.